Life coach


life coach

Life coach

Als Life coach help ik je op weg om jouw levenspad en ‘ware ik’ te ontdekken. Mijn naam is Martin en als tantraleraar vertel ik je graag meer over bewust leven in het ‘Hier en Nu’, zodat jij meer uit het leven kunt halen. Je krijgt meer inzicht waarom de dingen gebeuren en wat je ervan mag leren zonder in een slachtofferrol te vallen. Zelf kies ik voor directe, niet zweverige, wijze van communiceren zonder te oordelen of veroordelen.

Afspraak voor life coaching? Bel of App naar +31 6 57 17 45 22

Bewust leven

Bewust leven in het ‘Hier en Nu’ houdt in dat je in alle facetten van het leven bewust bent. Bewust van alles wat er in en rond je gebeurt. Vaak leef je vooral in het verleden of juist erg gefocust op de toekomst. Als je tantrisch wilt leren leven, leef je juist in het moment en kan jij intens genieten van alles. Al jouw zintuigen helpen hierbij, jij leert, je te verbinden met en, te leven vanuit jouw gevoel. Door hierop te leren vertrouwen ervaar je minder stress en kom je in een aangename flow. Ervaar wat je voelt…

Bewustzijn

Bewustzijn houdt in dat je bewust bent van wat je hier op aarde komt doen en waarom de dingen gebeuren die gebeuren in je leven. Dit zou veronderstellen dat je weet wat jouw zielenpad (lotsbestemming) is. Hoe heeft je zielenpad betrekking op je relaties of wie je bent en wat je doet, wat is je ‘ware ik’? Eenvoudige vragen met veel impact, want dit gaat over bewustzijn… Tijdens persoonlijke gesprekken kunnen we hier samen dieper op ingaan. We gaan proberen jouw gevoel en ratio te koppelen.

Traumaverwerking

Tijdens de zoektocht naar je ‘ware ik’ ga je misschien ontdekken dat er nog trauma’s te verwerken zijn. Het kan zijn dat je traumatische gebeurtenissen hebt verdrongen. Deze kunnen je persoonlijke groei (onbewust) in de weg staan. In de praktijk spreek ik veel overlevers van seksueel misbruik en partners van overlevers. Op een relaxte manier kijken we naar de mogelijkheden om je ‘werkpuntjes’ aan te pakken. Als je terughoudend bent is dit vaak een reactie vanuit angst. Je angsten mogen er zijn, we gaan kijken hoe jij ermee kunt leven. Er mag ook gelachen worden waardoor het onderwerp luchtig en bespreekbaar blijft.

Mediteren

Om connectie te maken met jezelf, te ontspannen of welke reden dan ook, het is mogelijk dat ik je tijdens de life coaching leer mediteren. Voor elke wens is een andere meditatievariant te gebruiken welke in elkaars verlengde liggen. Leren mediteren kun je in een sessie van 2 uren.boek Mediteren

Levensfase

Jij hebt een leeftijd bereikt en zit in een levensfase. Binnen de life coaching maak ik als life coach gebruik van de indeling volgens de antroposofische inzichten. In het tantrisme wordt hier geen sterk onderscheid in gemaakt. Je kunt voor jezelf bepalen waar jij je bevindt.

Leeftijd 21-28 jaar: Verfijning

Je bereikt de volwassenheid. Als jongvolwassene neem jij je plek in de wereld in. Buiten het individuele voel je meer verbondenheid met anderen. Je kiest in deze fase voor een basishouding voor de wereld om je heen. Jouw individuele pad wordt steeds duidelijker, je vormt een eigen mening over sociaal-culturele thema’s en jouw levensinvulling.

Leeftijd 28-35 jaar: Inzicht

Deze fase wordt gezien als de “tweede geboorte” in het individu. Je eigen persoonlijkheid maakt zich echt los uit het geheel, wordt helder en standvastig. Creativiteit ten opzichte van het leven hoort hierbij. Je weet wie je bent, wat je komt doen, misschien weet je nog niet altijd hoe.

Leeftijd 35-42 jaar: Ontvouwen

Je levensdoel in dit leven wordt je duidelijk. Je weet hoe te reageren en te bewegen in de wereld. Je wilt misschien je persoonlijkheid “zuiveren” en opnieuw beginnen. Je begint aan het tweede deel van je levenspad.

Leeftijd 42-49 jaar: Uniciteit

Je pad is steeds duidelijker en helder. Deze fase kan leiden tot tevredenheid in de dagelijkse routine of je kiest voor een ommezwaai.

Leeftijd 49-56 jaar: Overzicht

Je kunt een grotere verantwoordelijkheid op je nemen tegenover de wereld om jou heen. Jij kan je ontwikkelen tot mentor of er ontwikkeld zich een vorm van dienstbaarheid. Je wilt doorgeven wat je geleerd hebt. Wij gaan in de life coaching uit van de positieve benadering, anders ben je blijven hangen in de vorige fase wat leidt tot stilstand in je ontwikkeling en gedrag.

Leeftijd 56-63 jaar: Intuïtie

Deze fase kan worden gezien als een “derde geboorte”. Jouw spirituele beleving mag duidelijk worden naar de buitenwereld, zonder schaamtegevoel of verborgenheid. Je gaat je manifesteren.

Leeft 63 jaar en ouder: Voorbereiding

Je beseft dat dit leven eindig is, jij straalt liefde en wijsheid uit, zonder angst voor wat komen gaat. De negatieve houding is angst, verstarring, leegheid en gevoel van zinloosheid. Wij gaan uit van het positieve en sterven is overgaan naar een nieuw fase…, onderweg naar de eenheid.

Hoe vaak

De frequentie van onze gesprekken hangt af van jouw behoefte. Zelf zal ik geen vervolgafspraak opdringen.

Locatie

Onze live coachingsgesprekken voer ik afhankelijk van je wensen in de praktijkruimte, gezellige etablissementen, tijdens wandelingen in het bos of aan het strand, zodat we op een ontspannen manier kunnen praten. Waar ik voor wil waken is dat we niet een ‘therapeuten-sfeertje’ belanden. Jij voelt je op jouw gemak en kunt vrijuit spreken. We spreken af in de directe omgeving van Turnhout.

Meditatie

Leren mediteren doen we op een locatie waar het rustig is, zoals de praktijkruimte in Turnhout.

Tarieven life coach

Als je naar Turnhout komt, kunnen we een afspraak van één uur inplannen voor € 115,- incl. BTW. Dit rekenen we ter plaatse contant af aangezien ik geen pinapparaat bij me heb. Duurt een gesprek langer, dan betaal je naar rato. Het is mogelijk om een gesprek te voeren via WhatsApp. Je ontvangt dan voorafgaand aan het gesprek een Bancontact-betaallink.

Heb je liever dat ik naar jou toe kom, dan spreken we minimaal drie uren voor € 395,- incl. BTW. Hierin zijn de reiskosten opgenomen. Jij zorgt dat we ergens rustig kunnen praten.

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen om te bespreken wat ik als life coach voor jou kan betekenen? Dan mag je me altijd een App sturen op +31 6 57 17 45 22.