Tantra massage cursus

tantra massage cursus voor koppels

Tantra massage cursus als koppel of individueel…

De tantra massage cursus biedt ik aan als privéles in de massagepraktijk te Turnhout voor koppels of individueel. Elke les van twee of vier uren bestaat uit een stuk theorie en veel praktijk. Hierdoor krijg je meer inzicht in Tantra, maar leer je de massage ook beter begrijpen. Doordat je leert ‘voelen’, begrijp je beter wat de impact is van de massage die je geeft. De tantra massage cursus bestaat uit 5 tot 15 lessen afhankelijk van ervaring en oefenmogelijkheden, eventueel aangevuld met uitleg over de Maithuna rituals.

Meer informatie of cursus inplannen?

Heb jij of hebben jullie interesse in de tantra massage cursus? Je kunt me bellen of een berichtje sturen via WhatsApp op mijn nummer  +31 6  57 17 45 22.


Opbouw tantra massage cursus

genotsbarometer

Genotsbarometer tantra massage voor vrouwen

De opbouw van de tantra massage cursus is eerst algemeen. Vervolgens gaan we meer specifiek kijken naar de fysieke verschillen tussen het mannen- en vrouwenlichaam met betrekking tot de massagebeleving. Aan het begin van de cursus leer je al het verschil tussen aanraken en ‘prikkelen’ met de vingertoppen. Tijdens de tantra massage cursus volg ik een leidraad. In de begin jaren gebruikte ik een cursusboek. Aangezien iedereen instapt vanuit een ander ervaringsniveau hebben we dit losgelaten en wordt de cursus volledig afgestemd op jullie of jouw ervaring (maatwerk). Heb je helemaal geen masseerervaring, dan is dat absoluut geen probleem.

Tantra massage cursus individueel volgen

De tantra massage cursus is individueel te volgen. Hierbij kom je twee wekelijks (dus om de week) naar de massagepraktijk in Turnhout. Mannen dienen een vrouwelijk model mee te brengen (eventueel kan ik een model voor je verzorgen € 50,- per les bij les van 2 uren en € 100,- voor een lesdeel van vier uren). Voor vrouwen kan ik zelf als model dienen, maar je mag altijd een mannelijk model meebrengen. Ben je homo of lesbo, dan bestaan er ook cursusmogelijkheden. We passen het cursusprogramma aan op basis van jouw doelstelling. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een uitgebalanceerde tantra massage te geven.

Wil jij de tantra massage cursus volgen? Je kunt me bellen of een berichtje sturen via WhatsApp op mijn nummer  +31 6  57 17 45 22.

Tantra massage cursus volgen als koppel

Als koppel is het belangrijk dat jullie twee  achter de cursus staan. Je gaat veel op elkaar oefenen in de praktijk. Wil je eerst ondervinden of de tantra massage cursus iets voor jullie is, dan kun je ook eerst workshop van één dag volgen. Tijdens de cursus leren jullie elkaars lichaam beter kennen. Hierdoor ontstaat een betere communicatie en vergroot de intimiteit. Aangezien ik me heb gespecialiseerd in het geven van tantra massages aan vrouwen, zal ik alle nieuwe technieken uitleggen op het lichaam van de vrouwelijke cursist. De mannelijke cursist kijkt heel goed wat ik doe en voert daarna dezelfde oefening uit. Vervolgens gaat de vrouwelijke cursist dit toepassen bij de mannelijke cursist, ze heeft namelijk ervaren hoe het voelt. Het is nu de beurt aan de mannelijke cursist om te voelen.

Hebben jullie als koppel de smaak te pakken, dan kan ik jullie ook nog onderwijzen in de Maithuna rituelen.

Relatietherapeuten adviseren tantra massage cursus

Steeds meer relatietherapeuten in Nederland en België ontdekken de tantra massage cursus voor koppels als ‘gereedschap’. Wanneer binnen de relatie meer onderlinge communicatie nodig is of intimiteit, biedt de tantra massage cursus voor koppels een uitkomst. Je leert elkaar beter kennen, beter naar elkaar luisteren en aanvoelen. Omdat de tantra massage cursus in een rustig tempo wordt gegeven (tweewekelijks, dus om de andere week), heb jullie voldoende tijd om te oefenen.

Er zijn relatietherapeuten die koppels voor de keuze stellen:”Doe de tantra massage cursus voor koppels of ga scheiden!” Dit komt misschien grof over, maar als je niet bereidt bent om in je relatie te investeren, dan kun je beter scheiden. En scheiden kost veel meer dan de tantra massage cursus voor koppels…

Happinez:
Aan Tessa Engelen, relatietherapeute te Lommel, heb ik gevraagd om voor het magazine Happinez haar visie weer te geven:

‘Als ik met koppels werk, probeer ik (opnieuw) verbinding te maken tussen twee individuen. Ik leer twee geliefden om echt in contact te treden met elkaar. Om hun hart weer open te stellen en sensitiever met elkaar om te gaan. Een gevoel van veiligheid en verbondenheid is erg belangrijk in een intieme relatie. Om dit te bereiken, dienen verschillende blokkades (h)erkend en opgeheven te worden. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Het valt me op dat wanneer een koppel relatieproblemen ervaart het lichamelijke aspect vaak een groot struikelblok is. Ook op dit vlak is het dan moeilijk om nog sensitief met elkaar om te gaan. Ik merk dat intimiteit – van kleine lichamelijke aanrakingen tot seks – vaak een taboe onderwerp is tussen het koppel. We hebben dikwijls (te) hoge verwachtingen van elkaar. We denken

dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat we prettig vinden. Frustraties worden niet uitgesproken. Meestal ook uit angst, bijvoorbeeld om de ander te kwetsen. Of omdat we denken dat het toch hopeloos is. Op die manier worden de problemen en afstand tot elkaar alleen maar groter. Om die verschillende blokkades op te heffen, om taboe onderwerpen aan te pakken, gebruik ik voornamelijk gesprekstherapie. Als ik echter merk dat een koppel hiervoor open staat, raad ik graag een cursus tantra massage cursus aan om hen ook op lichamelijk vlak op een meer sensitieve manier met elkaar te leren omgaan. Dit vind ik een mooie aanvulling op de relatietherapie. Een tantra massage cursus kan eventueel ook seksuele blokkades opheffen, en alhoewel dit niet het doel hoeft te zijn, vind ik dat een mooi neveneffect. Intimiteit, waaronder ook seks, blijft een belangrijk aspect binnen een liefdesrelatie. Als dit goed zit tussen een koppel, dan voelen de meeste van ons zich energieker, meer geliefd, gelukkiger… En dan staan we tevens liefdevoller in het leven.’

Meer informatie of cursus inplannen?

Willen jij en je partner investeren in jullie relatie, boek dan de tantra massage cursus voor koppels? Je kunt me bellen of een berichtje sturen via WhatsApp op mijn nummer  +31 6  57 17 45 22.

maithuna rituelen of rituals

Voorbeeld houdingen bij de Maithuna rituals of Yab Yum houdingen

Aansluitend aan de tantra massage cursus kun je een theoretische sessie Maithuna rituelen volgen om ultieme en onbegrensde hoogtepunten te beleven.

Tantra massage cursus in Turnhout (individueel of per koppel)

4 uren

Tantra massage cursus te Turnhout is € 300,- voor een sessie van 4 uren

2 uren

Tantra massage cursus te Turnhout € 175,- voor een sessie van 2 uren.

Maithuna

Theoretische sessie over de Maithuna rituelen (2 uren): € 175,-

N.B. Indien de cursus binnen 24 uren voor aanvang wordt afgezegd, wordt het volledige bedrag voor de workshop of cursus in rekening gebracht.

Meer informatie of cursus inplannen?

Interesse in de tantra massage cursus? Je kunt me bellen of een berichtje sturen via WhatsApp op mijn nummer  +31 6  57 17 45 22.

Een afspraak maken voor een tantra massage cursus voor koppels of individueel kan op verschillende manieren in Vlaanderen. Om misverstanden te voorkomen proberen we zoveel mogelijk te communiceren per e-mail.

Meer informatie of cursus inplannen?

Wil jij een afspraak maken voor de tantra massage cursus? Je kunt me bellen of een berichtje sturen via WhatsApp op mijn nummer  +31 6  57 17 45 22.